TROMMISAVDELINGEN

 

…OG PÅ TROMMER…
DEN USMINKEDE OG FULLE SANNHETEN OM HVEM SOM HAR SPILT TROMMER (OG ANNET) MED MONSTER BLOMSTER,
I CIRCA KRONOLOGISK REKKEFØLGE:

 

Bent Sæther (En øving med Dag og Øyvind, 1989)
Så et øyeblikk ut til at MB skulle bli et rockeband med Charlie Watts på trommer.
Kjell Runar Jensen (første trommis i Motorpsycho) så etter flere band som kunne være med på å spleise på et øvingslokale, og så fant han oss. Problemet var at vi ikke var noe band… enda, fordi vi manglet trommis. Det var ikke noe problem, mente Kjell Runar, han kunne godt spille. Ad omveier steppet Bent inn. Dessverre ville han prakke på oss 34-greps heavylåter med breaks i øst og vest, og det ble således litt annerledes enn hva vi hadde fot for. En dag i 1994 huskes som veldig tent; Bent spilte trommer på
UNE og Kjærlighet a-åh. Bent har vært en bulldoser og en godhjerta entusiast med bra meldinger helt siden bussen kosta 11,50.

 

Stig Are Høstland (1989-91 og 1995-96)

Stig Are har alltid vært "the missing link" i MB. Spilte alt vi trengte jævlig bra, og tok ting raskt. Opphavsmann til flere nyskapninger i musikkterminologien, som f.ex full flekk – dvs stykke spilt i absolutt raskest mulig tempo. Det var aldri noe i veien for at han kunne ta en kjapp ”Whola Lotta Shakin’ Goin’ On” om han fikk øye på et piano.
Dessverre var han sterkt knyttet til heimplassen, 15-20 mil herfra.

 

Per Morten "Krølle" Kjøl
(To perioder: Før og etter førstegangstjenesten 1989 og 1991-92)
Hyperaktiv entusiast fra Trondheim med de mest uforutsigbare opptellingene i verden. (En opptelling til en ballade kunne lett forveksles med et plutselig takras, og et takras fikk gjerne ett, kanskje to, klikk på stikkene som varsel.)
Har lett for å ta kontakt. Senere jobbet han i Progress, var vokalist i Godsend, spaltist i Byavisa mm.

 

Tom Hagen (En øving 1990)
Gjorde alt riktig, bortsett fra at han uteble fra 2.øving.

 

En lang fyr som hadde sansen for doble stortrommekaskader.
(En halv prøvespilling, 1990)

 

Erik Sigurd Gottfredsen (1990, 1992-93)

Erik kledde MB svært godt. Og vice versa. Utrolig god på øs. Og han var ikke av de som spyttet i koppen. Det sosiale i MB var på god gli. Når øvingene gikk over fra ”øving” til røling, kunne Erik finne på å spørre (ganske ofte): – Kan me’tje ta nåkne sexpistolslåtar?
Vi var ofte glad for at han stilte det spørsmålet, og så durte vi ivei.
Erik spilte i Verdens Undergang, et pønkband fra Stavanger-distriktet som ga ut en sjutommer. Utdannelsen hans her i Trondheim var sponset av fremtidig arbeidsgiver i Stavanger. Av utgitte låter spiller Erik på
Æ gir faan, Utkjørt og Norsk næringsliv, samt 4-spors-opptakene på 365 Riff.
Erik likte ikke at vi sa han var fra "bibelbeltet".

 

Stig Johannesen (En øving, og så trommer på Lisa gikk til helvete, 1992)
Lars ga oss et heidundrende godt tilbud som gjorde at vi bare måtte spille inn Lisa, og han ordnet trommis. Stig. Stig var habil så det holdt, men ingen poprock-trommis. Spilte sammen med Lars Lien, Ole Kvål og Ask Brantenberg Cold (senere Petre-guru) i Electric Blue, og var visstnok innom Johnny Yen Bang tildig på 1840-tallet. Senere økonomisjef i Brygga Studio 1995-99.
Midt-norsk-næringsliv-med-et-mistenksomt-blikk-type. Paranoid, usympatisk og veldig lur. Favorittband: Rush. (…eller var det Toto?)

 

Roger Røen ( Et par raske øvinger og en spilling.1992)
Roger hjalp oss i en krisesituasjon: Vi hadde fått en spilling (!). Siden har jeg ikke sett ham. Han spilte før dette i et band som het Lord Percy (oppkalt etter Lord Percy Percy, arving til Northumberland Hertugdømme i den andre Sorte Orm-serien).

 

Aage "Trofast" Asphaug (Flere perioder: 1992, 1993 og 1994-95)
Trondheims ukronede rockefotografkonge, som liker å spille litt. Grei og bedagelig anlagt, og med svær kontaktflate. Aage kjenner alle, og alle kjenner Aage.
Overtok ex'en til Snah's valp, en ukontrollerbar skapning som ikke lyder navnet Torvald, og som ustanselig drar sjefen sin ut av fokus. Det har aldri skjedd at Aage har kommet til avtalt tid til noe. Aage spiller trommer på
Hei døden (ha det bra), På topp, og ikke minst på Raushunterdruckungsverfahren – ett av de mindre kjente sporene på Stadig flere velger feil. Tidlige og ubrukte studioversjoner av Liebeslied og Dumm finnes også med Aage på batteri.

 

Espen Mindrebø (1993-94)
Espen er veldig flink (i positiv forstand), kjapp til å øve inn ting, og med utrolig god husk. Har spilt i Chris Ericksens Orkester, En Bøtte Full Av Solskinn, Fastened Bulbous, Oddpop m.m. Og spiller med Dag og Håvard Kløften (Skrømt, Soft Cocks med mer) i deres nye band, Trust. Espen er den eneste trommisen som er med på alle MB-cd’ene.

 

Håkon Gebhardt (1995 - en dag i studio)
Gebhardt stakk innom med banjoen sin (og med Solas slagverk som han hadde sporet opp, fått til studio og satt opp), og lot en vind av profesjonalitet og seriøsitet stryke gjennom lokalene.
Spiller på
Ta meg, Dumm, På topp, og dessuten banjo på Rar og Hode m/1000 ben. Og Gebhardt er like blid - hele tiden.

 

Morten Fagervik (1994, og 20 min øving og 7 min spilling i 1997)
Øvingene med Morten ble svært lange fordi han mellom hver låt skulle fortelle siste nytt om Motorpsychos turer i inn- og utland, hvor han sjefet med lys, og dessuten musiserte litt. I 1997 stilte han som betingelse for å spille trommer for MB på Tribute to the Ramones-konserten på Veita Scene, at MB stilte i de gamle skinnjakkene våre, og vi var lette å overtale. Morten spiller på noen låter på
Vanlig Normal og Ta meg extended play.
Er til stadighet rundt omkring og ordner med ting.

 

Torgeir Aanvik (1995)

Trivelig fyr. Ville starte band med Øyvind. Gikk med på å spille trommer i MB i stedet. Typisk trondhjemmer. Spilte i Father & Son (no relation). Sist observert på tv i en reklame for noe matlignende..

 

Thomas Oxem (1998) Det nermeste vi har vært Keith Moon. Thomas slår tønner.
Den siste som spilte slagverk i MB mens det enda var planer om å spille ute, spille inn ting osv. Durte gjennom mye, og Thomas fikset en del av stoffet på
Stadig Flere Velger Feil som bare det. En Nord-Norge-turne var ordnet og spikret, men ble ikke noe av.
Spilte i Schwester Blau og et Uffa-band, Hekate. Nå i Pistolero sammen med bla Frode Stenseng som er aktuell med ny plate. Ett av mange eksempler på nordnorsk fraflytting.

 

Tor "Torsken" Breivik (1998)
Tekniker Torsken er egentlig trommis. Det var veldig ok å plutselig huske det under innspillingene av
Stadig Flere Velger Feil. Slår på Når du gjør deg dummere enn du er. Torsken, også kalt ”Tor”, har en svakhet for tekniske duppedingster, og har som regel et splitter nytt, flashy (og uforståelig) teknisk vidunder mellom hendene når jeg en sjelden gang treffer han. Det er ikke det at Torsken ikke er tilgjengelig – han er overalt hele tiden, f.eks på Blæst hvor han skrur lyd. Mastret We Are Hello 4.1 og 4.2 gjorde han også.

 

Arve Gulbrandsen (1999)
En øving og to låter live på NRK Petres "Opptur" (
Stadig flere velger feil* og Når du gjør deg dummere enn du er). Arve anser seg som trommis med stor T. Hyggelig fyr, og han er god. Seriøs hva spilling angår. Spiller i Dipsomaniacs og Reilly Express, og gjester både her og der. Ikke minst i Øyvind Ryan – Gruppen.

 

Stig Are Winter
Jepp, Stig Are har skiftet navn. Fra høst til vinter. Det gjør jo ikke lista noe kortere.

 

Flere av disse var innom som snarest for å spille på Ekte Stereo-utgivelsene, Erik ble til og med beæret med betalt flyreise t/r Stavanger. Håkon Gebhart gikk t/r la'mon vederlagsfritt.

 

...og på fiolin, og bittelitt perkusjon:
Arne Elvemo (1992-94)
Godlynt nordlenning med allsidig musikksmak og trivelige opptrinn.

 

...og på keyboards:
Frode Stenseng (1995-96)
Spiller i dag i Pistolero (se trommis Thomas Oxem lengre oppe), og spilte i Schwester Blau som ga ut en mini-cd, hvor også Thomas var med.

 

...og bakerst i hjørnet, på keyboards, perkusjon og gitarsolo:
Lars Skoglund (1996)
Spiller i Urd Barbarian som ga ut en cd i '97. Stille, musikalsk entusiast, som er flyttet… hvor?

 

...og på vokal:
broren til Tone Juve! (En "prøvespilling" ca 1991)
Etter å ha ramla gjennom kjente og kjære sanger som bl.a ”Ob-la-di, Ob-la-da”, trakk vi den konklusjon at "...mnæi".
(Gåsehuden uteble.)

 

...og nesten på keyboards:
Åsa Maria Mikkelsen (Møtte opp på øving, 1995)
Åsa skal ha heder for å ha vist stor velvillighet, men den gangen hun og Monsters møtte opp samtidig på samme sted, hadde ingen skaffet tilveie noe å spille på. Nå tar hun bilder, og spiller i Meanwhile og Oddpopp. Og har flytta til Oslo?….

 

… og alle de andre:
Mange flere har bidratt på platene. Veldig mange, faktisk. Alle detaljer finnes på Sammen for livet-avdelingen og Poprockavdelingen.

 

 

tilbake til